Skip to content
NEW COLLECTION!
NEW COLLECTION!

Annbritt Lindberg November 2023

W.A.S.A. Wireless Hållbarhetsresa: 

konkreta steg mot en grönare framtid

Hållbarhet är ett ledord, inte en modefluga

Hållbarhet är ingen modefluga, det är en livsstil. Det råder ingen tvekan om att vi lever i en tid där konsumenternas medvetenhet om hållbarhet fortsätter att växa. Enligt undersökningar vill 82% av kunderna se varumärken omfamna hållbarhets- och människocentrerade strategier.

År 2023 kommer konsumenter att hålla varumärken ansvariga för att främja hållbarhetsagendan, med 46% av konsumenterna som förväntar sig att varumärken ska leda vägen mot hållbar förändring. Selfridges 'Project Earth' är ett strålande exempel på hur detaljhandeln återuppfinns med hållbarhet i fokus, ett tankesätt som med fördel kan spridas till samtliga segment av handeln. Det räcker inte längre att ha en ekovänlig produkt på hyllan, utan konsumenter vill se att hållbarhetstänket genomsyrar hela försörjningskedjan.

46%-Banner-Mobile copy.png__PID:4565c978-2dcb-47d2-8fd1-d882de1f3b20

När konsumenterna kräver transparens inom försörjningskedjan, blir det tydligt att inköpare måste välja leverantörer som delar samma hållbarhetsvärderingar. Därför vill vi belysa W.A.S.A. Wireless hållbarhetsarbete.

W.A.S.A.s hållbarhetsåtagande

På W.A.S.A. Wireless är hållbarhet inte bara ett trendigt buzzword, det är kärnan i vår verksamhet. Vår mission är att skapa produkter som inte bara är estetiskt tilltalande, funktionella och populära utan också hållbara och ansvarsfullt producerade. Visst är det populärt att snacka grönt nu, men för oss är det också en del i våra grundvärderingar som människor och världsmedborgare.

Förpackningsinnovation:

Vi har gjort flera förändringar inom vår förpackningsdesign för att maximera hållbarhetstänket ner till minsta detalj.

  • Vi har tagit bort plasten och gått över till FSC-märkt papper i våra förpackningar. 
  • Vi har implementerat miljövänlig papperstejp för att försluta förpackningar.
  • Sojafärgen vi använder för tryck minskar vår miljöpåverkan avsevärt. 
  • Genom att introducera QR-koder för våra manualer har vi kunnat minska pappersanvändningen ytterligare, ett litet men viktigt steg mot en mer hållbar verksamhet.

Transport och Distribution:

Genom att maximera användandet av sjöfrakt har vi lyckats minska vårt koldioxidavtryck avsevärt.

Sjöfrakt genererar upp till 47 gånger mindre växthusgasutsläpp jämfört med flygfrakt.

Detta kräver förvisso mer planering och koordination, men resultatet är en betydande minskning av vår miljöpåverkan.

Varför välja W.A.S.A.?

Att välja W.A.S.A. Wireless som partner är att välja en framtid med minskad miljöpåverkan. Våra hållbarhetsinitiativ erbjuder:

  • förbättring av er varumärkesbild
  • minskad risk för negativ publicitet
  • långsiktiga kostnadsbesparingar genom investeringar i energieffektiv teknologi och hållbar förpackning

Som i allt annat vi gör är vi problemlösningsorienterade, vilket hjälper oss att vara ett steg före när det gäller hållbarhetstänk. Vi har redan plockat fram dessa lösningar för hållbarhet inom produktionskedjan, så att du slipper. På så sätt kan ni fokusera på att kommunicera ert miljöarbete mot konsumenten och att växa tillsammans med oss mot en grönare framtid.

Låt oss hjälpa er

Om du är en inköpare som vill stärka konsumenters förtroende för ert brand genom att arbeta mot en mer hållbar framtid, kontakta oss på W.A.S.A. Tillsammans kan vi hitta måste-ha-produkterna som era konsumenter längtar efter och till ett pris som passar, utan att ge avkall på era grundvärderingar eller en ljusre framtid.

Vill du veta mer om hur W.A.S.A. Wireless kan hjälpa dig i arbetet mot nöjda, entusiastiska kund? Boka ett samtal med W.A.S.A. Wireless VD, Annbritt Lindberg direkt.

Boka samtal

Related Posts

Compare products

{"one"=>"Select 2 or 3 items to compare", "other"=>"{{ count }} of 3 items selected"}

Select first item to compare

Select second item to compare

Select third item to compare

Compare