Skip to content
NEW COLLECTION!
NEW COLLECTION!

Internationella Fibromyalgidagen 12 Maj

Vi uppmärksammar detta på W.A.S.A genom att lyfta fram vår massagepistol Provibe. Denna massagepistol är till för att ge lättare massage vid t ex kronisk värk, lättare träning etc.

Om du vill bli ÅF av denna, eller köpa in för eget bruk så är du välkommen att kontakta oss på sales@wasawireless.com.

 Lättare massage med en massage pistol fungerar bra. Var försiktig bara så att inte värken förvärras

Att leva med Fibromyalgi och vara företagsledare

Jag som VD på W.A.S.A vill dela lite idag hur det är att leva med fibromyalgi i arbetslivet, och framförallt i en ledande befattning.

När jag "äntligen" fick bekräftat att det var fibromyalgi jag hade, blev det en otrolig lättnad. Jag hade och har en ganska svår form, och har själv lärt mig att leva ganska ok med detta tillstånd. Men i jobbet och relationen med nya bekantskaper upplever jag ibland väldiga missförstånd, och det krävs en hel del planering för att få det att fungera.

Förutom värken som förflyttar sig runt kroppen som ett "spöke" så är det koncentrations svårigheter, tröttheten och den mentala "dimman" som infinner sig med jämna mellanrum.

Att alltid behöva planera resor, möten och arbetsdagar utifrån detta funkar till och från ganska bra. Numera har jag lärt mig att jag kan inte boka ett möte och resa samma dag. Då har jag plötsligt inga ord på mötet och tappar tråden fort.

Det här är ju ingenting som man pratar om med sina kunder eller ens kollegor, och ibland har jag trott att jag döljt det väldigt bra.
Men jag vet kundmöten jag gjort som varit extremt dåliga därför att det hänt saker som jag blivit stressad för innan och helt slagit ut mig inför kundmötet.

Träning

Promenader

Under långa perioder av mitt liv har jag promenerat varje dag - minst 10 000 steg om dagen. I början kan det vara så svårt att motivera sig att verkligen gå ut. Att lämna kontoret när många saker är inspirerande och "viktigare". Men det betalar sig i längden.

Tyvärr så finns det tider då jag tappar helt träning och promenader, men då är det bara att komma igen och ta tag i det igen.

Viktigt att tillåta sig att börja om och veta att det blir bättre. Vissa dagar känns kroppen tyngre och stelare - det är ok att bara gå 15 min. Det viktigaste är att jag kom ut.

Styrketräning med mycket låga vikter är en bra hjälp. Öka vikterna allteftersom kroppen klarar det.

Simma i varmt vatten är en bra träning och hjälper mot stelheten. Gärna på morgonen innan dagens arbete sätter igång. Det hjälper även mot "dimmigheten i huvudet" som fibromyalgin ofta ger.

Mat och dryck

Hälsosam kost

När fibromyalgin "blommar"som värst har jag svårt att komma ihåg att äta och dricka. Jag skulle behöva en "Skalman klocka" som påminner mig att dricka vatten och äta vid speciella klockslag. 

Tröttheten får mig ofta att "stänga av" den naturliga känslan att äta och dricka.

Att ta in en vattenflaska på kontoret och mäta hur mycket jag dricker kan vara en bra påminnelse, och fungera bra för mig.

Att förbereda vad jag ska äta under dagen är det bästa jag kan göra, dels för att äta hälsosamt, men även för att jag ska "komma ihåg" att äta.

Dagar då jag har många möten och mycket att göra är det av yttersta vikt att jag är noga med att äta. Annars kan jag skapa en "nedåtgående spiral" och skovet av sjukdomen stannar kvar längre.

Sömn

8 Timmars nattsömn

Att sova ordentligt är en av de viktigaste sakerna för att kunna fungera på jobbet och i relation med andra människor. Det vet vi ju.

För mig kan det vara så att jag måste dela upp dagen och sova en stund mitt på dagen, då jag sover dåligt på grund av värken. Men inte mer än 20-30 min, då störs nattsömnen.

Under resor då jag har svårt att sova och lätt att utsättas för stress gäller regeln att lägga in ordentligt med återhämtningstid då jag kommer tillbaka från säljresor.

Vara utomhus i dagsljus minst en halvtimme om dagen. Helst tidigt på dagen. Det stärker dygnsrytmen.

Skapa en god sovmiljö. Jag sover bäst om jag lämnar mobiltelefonen utanför sovrummet.

Tänk positivt innan du somnar. Jag brukar alltid tänka på TRE bra saker som hänt under dagen, för att inte låta oro ta över.

FIBROMYALGI
Djup Utbredd Smärta - Ömhet - En onormal trötthet - Sömnstörningar - Mag-och-tarmbesvär - Morgonstelhet - Stickningar och domningar, framförallt i händerna - Oro, depression och koncentrationssvårigheter - Torrhet i ögonen och munnen

Compare products

{"one"=>"Select 2 or 3 items to compare", "other"=>"{{ count }} of 3 items selected"}

Select first item to compare

Select second item to compare

Select third item to compare

Compare